trehundradagar.blogg.se

Om ett år i det land där äggen står fel.

Dagen idag, och helgen i helgen

Kategori: Allmänt

1) Är väldans nöjd med dagens arbetsinsats då jag purifyat, measurat aktivitet, tagit fina fotografier på rosafärgade sampler, koncentrerat och varit allmänt myrlik i effektivitet.
 
2) Min labkompanjon var sjuk. Det var ju synd för henne, men jag älskar att jobba själv och är extremdålig på allt som har med samarbete att göra. Även fast vi klär oss i princip likadant och har samma frisyr så är det ju inte samma sak och lika fabulöst som att jobba mol allena.
 
3) Hade en kort konversation med den blonde pojke med tofs och en look som säger jag älskar kemi och ställer gärna upp som modell i diverse universitetskataloger där jag håller i ett provrör med grönt innehåll och ser koncentrerad ut. Trots detta är han ganska trevlig och hjälpsam när jag springer omkring i mitt påstådda myrtempo och inte hittar saker eller förstår hur man ändrar fucking spinhastighet på centrifugen. Han frågade var jag kom ifrån och jag svarade ärligt varpå han sa att han hade misstänkt detta men inte var säker. Min följdfråga var då varför han hade fått för sig detta. "Jo, jag har ju varit en del i Sverige. I Jämtland"
Tydligen har pratar jag inte med de i:n som tydligen är karaktäristiskt för engelskpratande svenskar (?). Tog det som en komplimang. Blir i och för sig alltid lika lycklig när någon säger att det inte hörs att jag är svensk. Även om jag förstår att detta inte innebär att jag pratar bra engelska, så betyder det i alla fall att jag inte låter likadant som han chefen för eurovision song contest (är han fortfarande kvar?).
 
4) Helgen har gett mig several erfarenher, bl.a; att fira en liten stads 750-årsdag, att fira födelsedag på mexikanskt vis, att få ett armband direkt från Kina och bli glatt överaskad, att tappa självrespekten totalt genom att ge sig in i den afrikanska dansens värld och till råga på allt bli filmad under denna timme av nationell tv (detta ligger nu uppe på internet, men jag vägrar länka) osv. Orkar inte vara mer detaljerad.
 
Wageningens 750-årsdag firades i dagarna tre genom att det smälldes upp karuseller, aktivitetsgrejs för stora som små och någon form av parad som tågade glatt genom stan. Väldigt mycket som Liberation Day faktiskt. Det var någon form av internationellt tema på hela galejet och det serverades mat från alla hörn i världen och man kunde prova på allt från flamenco till stepdans till den afrikanska dansen som jag oväntat uppenbarligen kände för.
 
Såja. Nu är min inkuberingspaus över och jag ska försöka återfå min myr-feeling och behålla den någon timme till innan jag går hem och äter min holländska middag; bröd och gouda.
 
Puss och så! Ledsen att jag inte orkar bilder just nu, men ni älskar ju mitt tangentbordsbubblande!
 
 

PS: healthy and nutritious kakao

Kategori: Allmänt

 
 
 
 

För kontinuitetens skull

Kategori: Allmänt

Sötade popcorn har smält på min tunga. Jag har sett kycklingschnizlar med stroganoffsås. Kalla vindar i Amsterdam har plågat mig. Tåg har gått, ibland halvvägs och ibland inte alls. Jag har fyndat storpack tuggummin och jag har promenerat. Det finns inte längre luft i backdäcket på min cykel. Jag har snart varit här länge och jag lämnar snart Bernhardstraat, snart lämnas Wageningen och Nederländerna.

Mitt rum tappar sakta känslan av att vara mitt men jag har ännu inte tappat känslan av att det är här jag bor. Annars består mitt liv mest av labbin’ and chillin’.  Annars består mitt liv mest av inkuberingar och av att vara lagom social. Mitt liv består annars av bröd, ost och majonäs. Som sig bör. Allt är i princip precis som det borde vara. I princip är allt under kontroll. Om inte under min, så under någon annans.

Ett födelsedagsfirande fick mig att lära mig att pannkakor kan göras genom att blanda ett tetrainnehåll med mjölk och sedan skaka. Skaka, steka och servera i form av tårta. Den blev god, även om jag förlorade ett uns självrespekt på vägen. På samma födelsedagsfest fick gästerna bevittna ett Henrietta-mässigt intag av inlagd gurka. Oundvikligt. Har man inte sett det, har man ju inte sett mig. Det tyder också på att jag har lärt känna folk, i alla fall nästan på riktigt.

Jag vet inte riktigt om jag har något mer att skriva egentligen. Tänkte mest updatea er en smula. Om att jag ibland vaknat med äcklig smak i munnen, ibland känt mig mer fräsch. Och så vidare.