trehundradagar.blogg.se

Om ett år i det land där äggen står fel.

IMORGONKLOCKANNIOTILLTOLVMÅSTEALLATÄNKAPÅMIG!

Kategori: Allmänt

Att tentaplugga är ju inget nytt. Men att tentaplugga till flera tentor samtidigt är något jag aldrig tidigare roat mig med. Inte såhär i alla fall. När det inte är omtentor.. Lallalla. 
 
Hur som helst så är mitt rum tentarent och den bäddsoffa som inte var min men som hängt i mitt rum är hämtad. Detta gör att det ser väldans tomt ut - för att vara ett rum i vilket jag bor. Därför önskar jag mig 1) en matta 2) en golvlampa och 3) en ande i en flaska som vet svaren på alla frågor jag har.
 
Anden i flaskan skulle ju även fylla en inredningsdetaljsfunktion. Inte att förakta.
 
Annars ligger landet stadigt. Inte så mycket regn, inte så kallt, det mögliga brödet på min hylla i skafferiet är slängt, nya svenska böcker i min hylla (tack pappa!) och en nyinstallerad skrivare på min hutch (stavning? hjälp!).
 
Jupp, imorgon kl0900 går det första startskottet. Då ska jag vara redo tänkte jag. Och därför tänkte jag nu inte lägga ner mer tid på det här meningslösa bloggandet. 
 
 
 
Kände såhär igår. Sen somnade jag. Hejdå.
 
 

De Holländska Järnvägssystemet

Kategori:

Det fungerar säkert alldeles utmärkt, det i titeln nämnda. Men herre vad jag ogillar att resor som ska ta en timme istället tar två. Och att resor som inte ska innehålla några som helst byten, utan ska tillåta sömn till den sista hållplatsen, plötsligt ger mig 40 minuter på en kall postmidnattsperrong.

Allt detta beror på att det ska bli modernt, det i titeln nämnda. Byggas om. Rustas upp. Vad de inte förstår är att jag kommer behöva en upprustning om fler sådana här nätter väntar framöver.

Hur dom helst har denna Sverigeresa lärt mig hur man hanterar ett missat flyg (pga det i titeln nämnda), hur man slår ihjäl 4 timmar på Schiphol, hur man genomlever 2 timmar på Arlanda (försenat flyg ger mycket tid att fördjupa sig i phosphorylation), att Uppsala är en jävligt bra stad där jävligt bra människor bor och att man inte ska underskatta glädjen dumma-spontana-oekonomiska impulser kan ge.

Och för er som skriver oroliga sms angående min facebook: den är tillfälligt borttagen av ren självbevarelsedrift. Inte oekononiskt. Inte dumt. Ganska spontant. Och jag kommer tveklöst göra storslagen comeback när jag inser hur ensamt mitt IRL-liv faktiskt är.






I Uppsala, fixar Bloglovin'

Kategori: Allmänt

Spontan Sverigesväng

Kategori: Allmänt

Japp! Det är precis vad jag ägnar mig åt. Trippade iväg med planet till Uppsala. Tentaplugg och diverse ärenden och åtaganden står på agendan. Vi hade våra sista föreläsningar för denna period igår, och nu väntar 14 dagar av panik. En veckas ledigt för inläsning + en vecka med två tentor. 
 
Under veckan med 2 tentor ligger mina två iofs quite fördelaktigt placerade; måndag och fredag. Måndagen kommer ställa frågor om BLAST, FASTA, BIT-scores, Lambda-values, lokala och globala alignments.. och vad en sekvens egentligen säger oss? Och vad BLAST egentligen menar med X, N och så.
 

Igår var jag på ett mindre födelsedagskalas, lagade hamburgare, hamburgerdressing blev det av de äckliga Albert Heijn-inlagda gurkorna (som smakar som de äckligaste i Sverige.. bara svartpeppar och ättika) när de blandades med ketchup och majonäs, ringde viktiga telefonsamtal etcetc. Inte speciellt upphetsande alls faktiskt. 
 
Hur som helst så ska det bli lite mysigt att se Uppsala, sitta lite på EBC och plugga och hänga med systrar och så. Plan kolon.
 
 
En bild från en pluggkväll för några veckor sedan. Hej auxinet! Numera har jag ju en heeelt annan dator.
I födelsedagspresent och som allmän visa-mig-själv-uppskattning-och-ge-mig-massor-av-motivation-present,
så köpte jag mig en MacBook Pro. Mycket nöjd. Puss puss. Puss.